Med en stigende popularitet når det kommer til fitness og træning, så følger der også mange flere mennesker som bliver en smule forvirrede. Fitnessverdenen er stor (og farlig) og det kan være rigtig svært at finde rundt i det hele, for der er så mange aspekter man skal huske at tænke over. Hvor skal jeg træne? Hvem skal jeg spørge om hjælp? Må jeg godt spise McDonalds stadigvæk? Spørgsmålene er mange og det kan være svært at finde svar på dem alle, hvis man er lige ved at starte. Heldigvis er internettet en stor hjælp og med forskellige styrketræningsprogrammer (fx. www.styrketraeningsprogram.dk) kan man få en god struktur på sin træning. Der hvor det dog stadigvæk er en udfordring er kost. Det er nemlig ret svært at få sammensat sig en kost, så man spiser lige præcis det man må, for hvor mange kalorier er der i Moster Olgas hjemmelavede pølsehorn? Der er heldigvis hjælp at hente og hvis man har sin kost i tankerne, så kan det ikke gå helt galt.
Styrketræning kan ikke stå alene
En ting som mange folk glemmer er, at træning og kost hænger sammen. Det er ikke muligt at skille de to ad, hvis man også vil have resultater. Hvis man bare træner og træner og ikke tænker over hvad man spiser, så får man tvivlsomme resultater, der tager lang tid at opbygge, fordi man ikke spiser rigtigt. Hvis man kombinerer kosten og træningen, så kan man nå utrolig langt og det vil tage meget kortere tid og være mere effektivt. Man opnår altså en form for synergieffekt, hvor kosten og træningen arbejder sammen for at få de bedste resultater. Derfor er det vigtigt at man ikke overser de evner en korrekt kost har og man er opmærksom på hvor ødelæggende en dårlig kost kan være for sin træning. I korte træk handler det om kalorier ud og kalorier ind, men protein, kulhydrater og fedt er også vigtige parametre at overveje.
Kost til at opbygge muskler
Hvis man skal opbygge muskler, så skal man spise på en speciel måde. Her handler det om at have et overskud af kalorier samtidig med, at man får masser af protein. Man skal naturligvis også træne ved siden af og det kræver også nogle kulhydrater, så man ikke går sukkerkold og har energi til at træne. Ofte når man ser folk spise utrolig meget kylling, æg og pasta, så er det fordi de er ved at opbygge store mængder muskler (medmindre de bare godt kan lide at spise). Man kalder også denne proces for ”bulking”.
Kost til at tabe sig
Hvis målet derimod er at tabe sig, så skal kosten struktureres på en lidt anden måde. Her handler det nemlig stadig om at opretholde sin muskelmasse, så man skal stadig spise protein, men man skal gerne placere sig på et underskud i kalorier, så man kan smide nogle kilo. Det er ofte den lidt sværere del, da man her ikke må spise så meget som man måske er vandt til, men med en smule selvdisciplin, så lader det sig nemt gøre.
Forskellige apps og programmer til at hjælpe med kosten
For at gøre det nemmere at få træning koster til at hænge sammen, så er det lavet alverdens apps og programmer til computeren, som man kan bruge til at måle sit kalorieindtag og sin makroer. Det er apps hvor du bare indtaster hvad og hvor meget du har spist og så udregner den selv hvor mange kalorier der er i og hvor meget du må spise i løbet af dagen. På den måde kan du se en historik af dine spisevaner.
Skriv et svar